This phantom sticky

Pigmentvlekken Sint-Michielsgestel

 

Heb je last van pigmentvlekken en heb je al veel geprobeerd om dit te verhelpen? Schoonheidssalon Xcusiv in Sint-Michielsgestel helpt jou met resultaatgerichte en zichtbare oplossingen, voor het verminderen en tegengaan van pigmentvlekken.

 

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

UV-straling is de grootste boosdoener bij het ontstaan van pigmentvlekken. Onder invloed van de zon, maakt het lichaam meer melanine aan, zodat we zijn beschermd tegen de schadelijke straling. Hoe meer melanine er in de huid aanwezig is, hoe bruiner we zijn. Veel van ons wensen die mooie gebruinde huid, maar eigenlijk is dit slechts een manier van het lichaam om ons te beschermen.

Als de huid erg veel in de zon komt kunnen de pigmentvormende cellen een overreactie geven: er wordt dan teveel pigment aangemaakt dat bovendien ongelijkmatig wordt verdeeld. Er ontstaan ophopingen van pigment (hyperpigmentatie) die te zien zijn als donkere vlekken: pigmentvlekken.

Daarnaast kunnen pigmentvlekken en hyperpigmentatie ontstaan door hormonen, het zwangerschapsmasker is hier een voorbeeld van.

content image

Soorten pigmentvlekken

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken; ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie na littekens (van bijvoorbeeld acné of irritatie) en Melasma of Chloasma (gele vlekken onder de ogen).

 

De oplossing voor pigmentvlekken

Heb je last van pigmentvlekken en wil je een egale huid? Voor pigmentatie zijn verschillende behandelingen mogelijk, denk hierbij aan lightening creams, fruitzuurpeelingen en microdermabrasie. De beste resultaten behaal je in combinatie met salonbehandelingen en thuisproducten. Gebruik altijd een dagcrème met zonnefliter of een extra zonbescherming over je dagcrème.

Ik bepaal samen met jou welke behandeling en welke producten bijdragen aan het zichtbaar verminderen van pigmentvlekken. Bijvoorbeeld door een combinatiebehandeling van PCA peelingen en Reviderm microdermabrasie. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek het verschil!

Meer informatie over het verminderen en tegengaan van pigmentvlekken? 

content image

Pigmentvlekken met resultaat laten behandelen?

Boek nu!